Nieuwe Parkeergarage Eindhoven Airport Ingestort

Zaterdag 27 mei was het even schrikken bij Eindhoven Airport. Een groot deel van de nieuwe parkeergarage aan de voorkant van de terminal stortte plotseling in en liet een flinke ravage achter. Omdat het nog steeds niet duidelijk is wat precies de oorzaak is geweest, is een groot deel rondom de parking afgezet. Niet echt handig voor reizigers die met de auto komen. Wij zetten de feiten voor u op een rijtje en bieden een oplossing.

 

Onderzoek naar instorting

Al enige tijd is Eindhoven Airport bezig met het aanbouwen van nieuwe parkings rondom de terminal. De parkeergarage aan de voorkant van de terminal zou in juli openen en plaats bieden aan 800 auto’s, verdeeld over vier lagen. Er werd op de dag van de instorting nog gewerkt aan de vloer; er leek niets aan de hand. Totdat het voorste deel compleet in elkaar zakte. Tijdens het instorten was er gelukkig niemand in de garage. Over de oorzaak wordt nog flink gespeculeerd door zowel TNO, bouwbedrijf BAM als andere professionals in de branche. Er mag in ieder geval niemand naar binnen: de parking wordt onderzocht met drones. Het onderzoek zal zeker weken tot maanden duren. Dit zal verdere gevolgen hebben voor iedereen die nu of deze zomer bij Eindhoven Airport wil parkeren.

 

Gevolgen voor reizigers

Tot op heden is er eigenlijk nog geen aanwijsbare reden voor de instorting van de parkeergarage. Op het moment van instorten stonden er meer dan 45 auto’s in de buurt geparkeerd. De meeste auto’s zijn weggesleept en worden hersteld van eventuele deuken en andere schade die ze hebben opgelopen. Er is nog een groot deel afgezet rondom de parking. Hierdoor weten veel reizigers niet waar ze hun auto moeten parkeren. De PvdA in Eindhoven verwacht een grote parkeerchaos bij Eindhoven Airport deze zomer. Niet gek, want het aantal vluchten in de vakantieperiodes neemt nog altijd fors toe. Reizigers zullen dus moeten uitwijken naar andere parkeergarages in de buurt van het vliegveld. Ook mensen die in de buurt van het vliegveld werken zullen veel last ondervinden van de afzetting. Andere parkings in de buurt van de luchthaven bieden soelaas.

 

Toch in de buurt parkeren

Gaat u binnenkort met de auto naar Eindhoven Airport? Reserveer dan alvast een parkeerplaats bij Eazzypark. U kunt uw auto in verband met de instorting tegenover het UPS gebouw parkeren, waarna wij uw auto naar onze bewaakte parking rijden en u helpen met uw koffers. Bij terugkomst belt u ons na het ophalen van uw bagage, dan brengen we u terug naar de auto. Gaat u op zakenreis en heeft u geen reisbagage? Bel ons dan na landing. Wij rijden uw auto meteen voor.

Normaal hoeft u niet altijd te reserveren, maar we willen u op dit moment toch adviseren dit te doen.

Reserveren kan het snelst via het formulier hier rechts op deze website. U kunt ook telefonisch een reservering maken tussen 6.00 en 23.00 uur. We hopen dat u dankzij onze services zo min mogelijk last ondervindt van de parkeerchaos die zal heersen rondom vliegveld Eindhoven. Lees meer over onze parkeerservice.